ENG | MK

ТАМПОН ПЕЧАТЕЊЕ

ПЕЧАТЕЊЕ НА КРИВИ ПОВРШИНИ

Посебен предизвик во печатарската индустрија беше печатењето на кривите површини. Потребата за печатење на површини кои не се рамни доведе до појава на тампонско печатење. Оваа техника е печатење со директно печатење или силиконска рампа, на која се нанесува боја па потоа на одредениот предмено со не рамна форма.

Револуцијата што индустријата за печатење ја воведе во печатарската индустрија овозможи да се пренесат отпечатоци на скоро сите трнливи и заоблени површини. Предметите изработени од пластика, стакло, керамика, гума или метал, чија површина не е рамна, не се повеќе проблем за современото печатење.

Тампонското печатење се однесува на:

– цилиндрични предмети

– сферични предмети

– сложени агли

– текстурирани предмети

– конкавни предмети

– на конвексни предмети

Процесот на тампон за печатење вклучува техника на печатење при што дводимензионална слика се пренесува на тродимензионален предмет. Ова се прави преку плоча за печатење, обично гравирање плоча, каде што сликата се пренесува на површината за печатење со помош на силиконска подлога. Првично, бојата се нанесува на ролерот за печатење со ролери, потоа вишокот се отстранува со нож од истиот, така што бојата содржана во процепите се зема со силиконска подлога и се нанесува на површината наменета за печатење.

ПОБАРАЈ ПОНУДА
пополнете го формуларот за да добиете понуда.
задолжителни информации: ТИРАЖ, МАТЕРИЈАЛ, КОЛКУ БОИ, ГОЛЕМИНА, рок.
    Сите права се задржани © 2024 - ГРАФО ПРОМ | Изработено од Вебиарт
    Top