ENG | MK

КНИГИ

Знаеме колку напор и труд е потребно да се напише книга, а дополнителна работа е таа книга да се отпечати и излезе на виделина и конечно да дојде до рацете на читателите. Подготвивме една статија за да ви помогнеме да ја отпечатите вашата книга. Составивме неколку совети како најлесно да ја испечатиме книгата и за кои работи да се грижиме пред да започнеме со таа авантура.

Форматот и дизајнот на насловната книга се најважните чекори во процесот на објавување книга. Честопати книгата го наоѓа својот пат до читателите не само поради неговата квалитетна содржина, туку и необичниот дизајн на нејзината корица.

Она што веднаш го гледа потенцијалниот читател на вашата книга е корицата. Ова е веројатно прва и последна шанса некој да ти ја земе книгата и да ја прочита и можеби да ја купи. Затоа е многу важно дизајнот на насловната страница да биде впечатлив, да се чита насловот за читателот и веднаш да е запознаен со жанрот на книгата.

Графо Пром ви нуди квалитетно печатење книги на различни типови хартија и нестандардни големини. Ако сакате дополнително да ја декорирате насловната страница на книгата, ние сме во можност да ви обезбедиме дополнителни технички операции како што се селективен лак, злато и тн.

CIP и ISBN БРОЈ
Вие можете да добиете CIP и ISBN преку нашата фирма.

ISBN БРОЈ
(Меѓународен стандарден број на книги) е единствен идентификатор за книги и други ограничени публикации, без оглед на медиумот.

ISBN е родителски код на секоја монографија и се состои од тринаесет цифри, на кои му претходи буквата ISBN.
Овој број важи и за електронските публикации.

КНИГА (ЦЕНА)
Цената на печатењето на книга зависи од неколку фактори, така што за да можиме да ви ја дадеме цената за печатење, треба да ни ги доставите следните информации:

Кој е форматот на книгата?
Тираж? (Колку е поголем тиражот, толку е пониска цената.)
Број на страници?
Тип на хартија за внатрешните страници?
Корица? – тврд, мек повез со дизајн или без?
Колку страници во боја?
Посебни барања – УВ лак, специјална хартија и слично?

ПОБАРАЈ ПОНУДА
пополнете го формуларот за да добиете понуда.
задолжителни информации: ТИРАЖ, МАТЕРИЈАЛ, КОЛКУ БОИ, ГОЛЕМИНА, рок.
    Сите права се задржани © 2024 - ГРАФО ПРОМ | Изработено од Вебиарт
    Top